НАТО застерігає Карзая не підривати міжнародні зусилля

Союз НАТО попередив президента Афганістану, що Хамід Карзай не мав би підривати громадську підтримку зусиллям Північноатлантичного союзу і світової спільноти в цій країні.

Як заявив речник НАТО Джеймз Аппатурай, міжнародна спільнота і НАТО здійснюють «велетенські зусилля і самопожертву», щоб підтримати боротьбу афганського народу проти тероризму, і вони сподіваються, що афганський народ визнає це, «серед того й на найвищих рівнях».

Напередодні Хамід Карзай виступив із цілою низкою антизахідних заяв.

Серед іншого, він заявляв, що Сполучені Штати Америки втручаються у справи Афганістану, і, якщо це втручання триватиме, то ісламістський рух «Талібан» перетвориться на законний рух спротиву.

А перед цим він викликав критику своїми заявами про причетність саме іноземних держав до фальсифікацій на президентських виборах минулого року. Тоді до третини голосів, записаних на користь Карзая, врешті виявилися сфальсифікованими, і саме представники міжнародної спільноти домоглися їхнього скасування (тоді це не завадило Карзаєві переобратися на президента, коли після оголошення про необхідність другого туру його суперник раптом зняв свою кандидатуру).