Асоціація мерів закликає уряд розробити програму розвитку малих міст

Асоціація мерів України закликає уряд спільно розробити державну програму розвитку малих міст.

Відповідне звернення мери малих міст ухвалили в четвер на засіданні круглого столу з проблем місцевого самоврядування. «Незадовільний благоустрій, проблеми зі забезпеченням водою й теплом, погане освітлення і розбиті дороги – це ті проблеми, які єднають нині жителів «малої України». Тож пропонуємо урядові почути нас, співпрацювати з нами і надати малим містам держави належну підтримку», – мовиться у зверненні. Ідеться про належне фінансування потреб малих міст, надання міській громаді і владі більше самостійності у справі розпорядження бюджетними ресурсами, спільну участь у розробці нових генеральних планів з розвитку міст та областей України тощо.

Учасники круглого столу домовились, у двотижневий термін розробити Резолюцію з переліком пропозицій до «Загальнодержавної програми розвитку малих міст на 2011-2017 роки». Серед пріоритетних пропозицій назвали проведення вуличного освітлення та застосування енергоощадних технологій в освітленні; забезпечення малих міст сучасною технікою для вивозу твердих побутових відходів; відновлення місцевих доріг малих міст та околиць; справедливий, щодо малих міст, розподіл коштів, що спрямовуються державою на соціально-економічний розвиток територій, та інше.

Круглий стіл в Українці організували Асоціація мерів України, її підрозділ – Спілка мерів малих міст, за підтримки Програми розвитку ООН.