У Таїланді помер військовий стратег протестувальників

У столиці Таїланду Бангкоку від вогнепальних поранень, отриманих п’ять днів тому, помер генерал тайського війська, який перейшов на бік протиурядових демонстрантів, повідомили сьогодні в лікарні, де його лікували.

Генерал-майор Каттія Саватдіпон, більше відомий як «Червоний командир», був військовим стратегом протестувальників, які відзначають себе червоними сорочками.

Його тяжко поранив у голову постріл снайпера в четвер минулого тижня, коли він виступав перед журналістами в заблокованому демонстрантами районі Бангкока.

Лідери демонстрантів заявили вчора, що хочуть зупинення бойових дій і переговорів про припинення протистояння за посередництва ООН.

Влада країни, яка вже застерігала від зовнішнього втручання в ці події, заявляє, що не має наміру відступати від своєї рішучості ліквідувати табір протестувальників у столиці.

На сьогодні і завтра в Бангкоку оголошено вихідні дні, школи закрито.

Протягом ночі на сьогодні тривали перестрілки біля барикад, за якими демонстранти утримують свої позиції.

Ці нові серйозні сутички між антиурядовими демонстрантами і армією в центрі Бангкока почалися минулої середи.

Відтоді й до сьогодні загинули принаймні 36 осіб, переважно цивільних, і понад 260 поранені.

Загалом в останній хвилі насильства між демонстрантами й силовими структурами, що спалахнула в середині березня, загинули щонайменше 65 людей, поранених понад 1 тисячу 600.