Ахметов каже, що вивчає можливість придбання «Запоріжсталі»

Холдинг СКМ вивчає доцільність придбання металургійного комбінату ВАТ «Запоріжсталь», проте остаточне рішення наразі ще не ухвалене, повідомив власник холдингу Рінат Ахметов.

«Запоріжсталь» – дуже цікаве підприємство. Але в підсумку, щоб визначитися – нам вигідно купувати чи ні, – ми маємо вивчити можливість», – заявив Ахметов перед початком українсько-російського економічного форуму, який відбувається в Києві за участю президентів України та Росії.

За його словами, СКМ є відкритою компанією, і якщо таку угоду укладуть, то цей факт стане відомий громадськості.

13 травня на прес-конференції в Запоріжжі голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров фактично підтвердив інформацію про те, що група «Метінвест», підконтрольна бізнесмену Ахметову, придбала 50% акцій ВАТ «Запоріжсталь».

Водночас прес-служба групи СКМ заявила про те, що на даний момент ні Рінат Ахметов особисто, ні СКМ (зокрема гірничо-металургійний холдинг «Метінвест») не є власниками «Запоріжсталі», а також не перебувають у стані оформлення операції з придбання цього підприємства.

«Запоріжсталь» – одне з найбільших метпідприємств України. Виробляє гарячекатаний і холоднокатаний лист завтовшки 0,5-7 міліметрів із вуглецевих, низьколегованих, легованих та іржостійких сталей.