Українці беруть участь у конференції Федерації канадських муніципалітетів

Сьогодні в Торонто розпочинається 73-я конференція Федерації канадських муніципалітетів, в якій бере участь українська делегація.

За інформацією, яку Радіо Свобода отримало від прес-служби Дніпропетровської міськради, до складу делегації, зокрема, входять міський голова Дніпропетровська, керівник асоціації міст України та громад Іван Куліченко, міський голова Львова Андрій Садовий, віце-президент асоціації міст України та громад Мирослав Пітцик та інші.

Делегація працюватиме у Торонто до 31 травня.

За цей час, окрім участі у конференції, українські посадовці проведуть кілька зустрічей з канадськими фахівцями, які поділяться досвідом щодо механізмів місцевого економічного розвитку.

Окрім того, вони ознайомляться з програмами економічного та екологічного розвитку Торонто, технічними та організаційними ноу-хау.

У 2010-2015 роках Федерація канадських муніципалітетів коштом Канадського агентства міжнародного розвитку планує реалізовувати в Україні новий проект вартістю 17 мільйонів канадських доларів. Мета проекту – допомогти у розвитку 10 містам Дніпропетровської та Львівської областей.

Федерація канадських муніципалітетів створена 1937 року як національне об’єднання органів місцевого самоврядування Канади. Вона спрямовує свої зусилля на підвищення якості життя в громадах і підтримку ефективної місцевої влади.