Захисників лісу в Харкові витіснили з парку Горького

За словами активістів, сьогодні близько четвертої години ранку лісоруби «штурмом» відтіснили захисників дерев із парку імені Горького і розпочали роботи, інформує кореспондентка Радіо Свобода.

За їхніми словами, рубали навіть ті дерева, на яких сиділи альпіністи-захисники. Кілька людей при падінні були травмовані.

Потерпіли і захисники, що прикували себе до дерев. Вони отримали по кілька ударів від представників ««Муніципальної охорони», розповів один з активістів руху за збереження парку Андрій Ільгов.

«Почали вони з того, що стали розбивати нашу шеренгу. Потім прорвалися до нашого табору і почали буквально людей бити. Я відчув від них запах алкоголю. Ми ж поводилися мирно, були тверезими», – заявив захисник лісу.

Присутнім на місці подій був і начальник міського управління внутрішніх справ Олександр Баранник. Він, за словами активістів, особисто віддавав накази затримувати протестувальників.

Утім, як пояснили в міліції, правоохоронці затримували лише тих, хто здійснював спротив і відмовлявся залишити місце будівництва.

Затримання тривали зранку і під стінами обласної адміністрації, куди перемістилася акція протесту. Міліція відвезла до райвідділку щонайменше одну людину, яка прийшла з плакатом до Будинку Рад.

Скільки всього активістів було затримано сьогодні, в прес-службі УМВС у Харківській області пообіцяли повідомити впродовж дня.

19 травня виконком харківської міськради ухвалив рішення про будівництво через центральний парк міста нової автомагістралі, через що в зеленій зоні має бути зрубано понад півтисячі дерев.

На захист парку стало кілька десятків екологів, представників громадських організацій, інших городян. Вони вимагають скасувати рішення про будівництво і зберегти лісову зону.

Протистояння людей, лісорубів та міліції в місті триває вже 13-й день поспіль.