Рiшення суду щодо частот не загрожує iснуванню «5 каналу» – Нацрада

Рiшення Окружного адмiнiстративного суду Києва, яким скасоване рiшення вiд 27 сiчня про результати конкурсу на вiльнi частоти, жодним чином не загрожує нинiшньому мовленню «5 каналу» i не має жодного стосунку до працевлаштування працiвникiв цiєї телерадіокомпанії. Про це йдеться в офiцiйному роз’ясненнi Нацiональної ради з питань телебачення та радiомовлення.

«Лiцензiї, що оскаржувалися в судi, охоплюють лише 1 вiдсоток покриття, на якому може здiйснювати мовлення «5 канал», що складається з двох телерадiоорганiзацiй. Адже рiшенням вiд 27 січня ТОВ «ТРК «НБМ» отримало право на ефiрне мовлення з використанням 17 малопотужних передавачiв: 16 передавачiв у мiстах районного значення та один передавач – обласного, ТОВ «ТРК «Експрес-iнформ» отримало право на мовлення в дев’яти мiстах: двох мiстах районного значення та семи – обласного», – йдеться в роз’ясненнi.

За даними Нацради, загалом «5 канал» має сiм лiцензiй, що дають право ефiрного мовлення на 2/3 територiї України, та двi лiцензiї супутникового мовлення, що дає змогу каналу здiйснювати мовлення i в Українi, i далеко за її межами.

Маючи таку кiлькiсть лiцензiй, загальноукраїнське та свiтове покриття, канал може як завгодно змiнювати програмнi концепцiї, а Нацрада «пiде йому назустрiч», мовиться в заяві.

Вчора Окружний адміністративний суд Києва задовольнив вимоги групи телеканалів Інтер, який оскаржував рішення Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня минулого року про виділення ТВі та «5 каналу» частот на мовлення.

7 червня редакційна рада «5 каналу» звернулася з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича, в якому просила захистити журналістів у ситуації з судом. На думку колективу, на процес впливає голова СБУ, член Вищої Ради юстиції, Валерій Хорошковський, власник медіа-холдингу U.A. Inter Media Group.

Хорошковський назвав «неправдивими» звинувачення працівників «5 каналу» на його адресу.