Справедливість – де ти?

Часи змінилися, вивіски помінялися, а суть залишилася незмінною – справедливості як не було так і немає.

Ще при пам’яті ті, хто на собі випробував «закон про три колоски», а вже їхніх внуків позбавляють волі, за те, що витягнули цукерки та пиво з сільського магазину.

Правило: «вкрав сто гривень – сів за ґрати, вкрав мільйон – сів у крісло» має тепер безліч модифікацій, але завжди спрацьовує по суті.

Ось вам приклади.

– Родину приватних підприємців з Херсона (чоловіка директора та дружину бухгалтера) засудили на 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за несплату податків на загальну суму 629 тисяч гривень. «Долю неповнолітніх дітей засуджених має вирішити Дніпровський райсуд Херсона в порядку чинного законодавства».

Питається, невже не можна було їх зобов’язати повернути та відпрацювати ці гроші, так щоб і працювати далі змогли і дітей виховувати?!

– Красноармійський міський районний суд засудив до 7 років позбавлення волі колишнього мера Димитрова Донецької області Юрія Анісімова, який збив на смерть пішохода. Адвокат повідомив, що підсудний не визнає рішення суду й подав апеляцію. Суд відпустив Анісімова під заставу у 20 тисяч гривень.

Питається, а те, що підсудний був п’яний настільки, що не міг стояти на ногах ( це завдяки відео та телебаченню побачила вся країна) як вплинуло на перебіг справи?! І чого варте у цьому контексті взагалі людське життя?

– Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко заявив в інтерв'ю виданню «КоммерсантЪ» , що деякі депутати переходять до коаліції, оскільки «тиснуть» на їх бізнес, а деяким просто « абсолютно тупо пропонують узяти півтора мільйони доларів, поки дають, і ще 25 тисяч доларів одержувати щомісячно. Вершина цинізму у тому, що ці торги ведуться у кабінеті голови Апарату Верховної ради, у присутності глави нібито опозиційної фракції НУ-НС, бізнес-партнер якої Давид Жванія, купує людей, пропонуючи одразу відкрити чемодан. Ці чемодани вишикувані прямо під стінкою», – стверджує Луценко.

Питається, чому у державі де за 600 тисяч гривень несплачених податків ув’язнили батьків неповнолітніх дітей, після цієї заяви діючого політика досі не оголошено про розслідування викладеним ним фактів?! Якщо МВС і Генпрокуратура мовчить, то що це означає?!