Міліція посилила охорону суду, що обирає запобіжний захід екс-голові митниці

Міліція посилила охорону за периметром будівлі Печерського районного суду Києва, де в четвер мають обрати запобіжний захід колишньому голові Держмитниці України Анатолієві Макаренку.

Два автобуси зі співробітниками Шевченківського райуправління міліції, патрульної служби та «Беркута» під’їхали до будівлі суду.

Як пояснили в столичній міліції, такі заходи безпеки вжили на прохання СБУ, яка розслідує справу Макаренка, для забезпечення правопорядку, оскільки під будівлею суду перебувають близько сотні прихильників БЮТ, які пікетують суд.

Водночас, як повідомив народний депутат від БЮТ Олег Ляшко, голова Печерського суду Інна Отрош заборонила журналістам здійснювати відеозйомку в залі засідання. Наразі засідання суду розпочатися не може, журналісти перебувають у коридорі, яким необхідно конвоювати Макаренка до зали суду.

Сьогодні лідер БЮТ Юлія Тимошенко назвала «політичним переслідуванням» арешт екс-голови Державної митної служби України.

За її словами, Макаренка затримали в справі про законність розмитнення 11 мільярдів кубів газу, належність якого оскаржувала компанія «РосУкрЕнерго».