На реконструкцію зали Дніпропетровської облради витратять мільйон

У Дніпропетровську витратять один мільйон гривень на реконструкцію сесійної зали обласної ради. Після збільшення числа депутатів на 40% майже тридцятьом депутатам ніде сісти, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як заявила заступник голови Дніпропетровської облради Катерина Відякіна, реконструкцію намагатимуться провести «з найменшими витратами».

В обласній раді нового скликання буде вже не 100, а 140 депутатів, кожному мають забезпечити робоче місце – м’яке крісло та стіл із пультом для голосування. Крім того, зміни доведеться вносити в роботу системи електронного голосування «Рада».

Число депутатів Дніпропетровської облради збільшили рішенням сесії 6 серпня. Це рішення ухвалили попри те, що чисельність обласної ради новим законом про місцеві вибори не обумовлена.

«У містах, чисельність населення яких перевищує мільйон осіб, в міськраді повинно бути не менше 76 депутатів. Ми вирішили, що чисельність депутатів обласної ради не має бути меншою, ніж чисельність депутатів Дніпропетровської міськради», – пояснила Катерина Відякіна.