У квартирі адвоката зниклого харківського журналіста проводять обшук

Міліція проводить обшук у квартирі В’ячеслава Ізмайлова – адвоката зниклого 11 серпня головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. Без відповідних документів, за словами адвоката, до його помешкання намагалися потрапити представники спецпідрозділу «Беркут», а також слідчий полтавського управління МВС.

Побоюючись, що міліція вилучить документи, пов’язані з журналістом Климентьєвим та підкине якісь речі, адвокат забарикадувався у квартирі і викликав міліцію.

Правоохоронці, що приїхали за викликом, знайшли у спільному з сусідами коридорі пакунок із невідомою речовиною.

Цей пакунок, як сказав Ізмайлов журналістам через домофон, йому підкинули. Коли правоохоронці почали ламати двері, адвокат впустив міліцію до квартири.

Як повідомили Радіо Свобода в харківському обласному управлінні внутрішніх справ, представники харківської міліції лише «здійснюють охорону громадського порядку», а бійці «Беркуту» діють у рамках закону, в іншому разі «матимуть покарання від прокуратури».

Тим часом, як стало відомо Радіо Свобода з власних джерел, до адвоката Василя Климентьєва прибув слідчий із Полтави, щоб виконати рішення Полтавського апеляційного суду в справі про шахрайство, в якій нібито в якості свідка фігурує син В’ячеслава Ізмайлова

Харківський журналіст Василь Климентьєв зник 11 серпня і досі його місце перебування не відоме. Міліція порушила кримінальну справу за статтею про вбивство, хоча тіла головного редактора газети «Новий стиль» так і не знайшла.

Напередодні заступник редатора газети «Новий стиль» Петро Матвієнко повідомив про зникнення свідка у справі Климентьєва. В обласному УВС цю інформацію не підтверджують.