Суми святкують 355-річчя міста

Суми святкують День міста і 355-річчя з дня його заснування.

Традиційно свято відзначають першої суботи вересня, однак цього року заходи розтягнулися на п’ять днів – із 1-го до 5 вересня. 1 вересня сумчани відзначали День знань, 2-го числа в місті відбулися заходи, присвячені 67-річчю з дня визволення міста від нацистських окупації, а в п'ятницю в Сумах був День вулиць і скверів. Сьогодні ж, 4 вересня, в місті відбуваються основні святкові заходи, а на 5-те число заплановані спортивні турніри та змагання: за кубок мера з тенісу, кінного спорту, міні-футболу та в інших видів спорту.

Із нагоди Дня міста своє привітання сумчанам надіслав Президент Віктор Янукович.

Глава держави відзначив, наскільки багата сумська земля талантами. «Тут виплекано цілу плеяду видатних особистостей, їхні здобутки – гордість і приклад для нащадків. Серед величних постатей – всесвітньо відомі поети і письменники Олександр Олесь, Іван Багряний, Остап Вишня, художники Микола Мурашко та Георгій Нарбут. У цих місцях черпали наснагу Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Петро Чайковський, Антон Чехов», – сказано у привітанні.

Янукович також відзначив економічний потенціал міста. «Завдяки професіоналізму, працьовитості, розуму, волі і любові городян Суми стають привабливішими в економічному й туристичному плані, перспективнішими щодо залучення інвестицій», – зауважив Президент.

Засновником Сум вважають козацького полковника Герасима Кондратьєва, який прийшов до Слобожанщини у 1655 році з групою козаків-переселенців (загалом близько 100 осіб) із містечка Ставище Білоцерківського полку (нині – селище Ставище Київської області).