Литвин: встановлення мораторію на підвищення тарифів розглянуть сьогодні

Верховна Рада України розгляне сьогодні питання про мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, повідомив спікер Володимир Литвин.

За його словами, така домовленість була досягнута сьогодні під час проведення у перерві погоджувальної ради.

Як заявив Литвин, лідери фракцій домовилися, що депутати знімуть всі плакати та приведуть сесійну залу в належний стан. Після цього буде розглянуте питання про схвалення порядку денного VII сесії парламенту.

Після цього буде заслухана інформація уряду щодо підготовки Податкового кодексу за результатами всенародного обговорення.

Третім питанням, за словами Литвина, буде розглянутий законопроект про мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. «І незалежно від результату ми будемо надалі розглядати ті законопроекти, які внесені до сьогоднішнього порядку денного», – сказав Литвин.

Після перерви в засіданні парламенту депутати від фракції Партії регіонів розблокували трибуну й президію Верховної Ради, а депутати від фракції БЮТ згорнули розкладені на місцях плакати з вимогами до влади.

Зранку близько трьох тисяч прихильників БЮТ і партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» почали пікет біля парламенту з вимогою першочергового розгляду мораторію на підвищення вартості житлово-комунальних послуг.