СБУ порушила п’ять справ за фактами зловживань чиновниками КМДА

Служба безпеки України розслідує п’ять кримінальних справ за фактами скоєння злочинів чиновниками Київської міськдержадміністрації. За цими справами проходять вісім чиновників: п’ятеро з них на підписці про невиїзд, двох арештували і ще одного розшукують, повідомила речниця СБУ Марина Остапенко.

За її словами, першу справу розслідують за фактами розкрадання посадовими особами головного управління комунальної власності КМДА чужого майна в особливо великих розмірах.

Другу кримінальну справу – за фактом втручання посадовими особами комісії з питань земельних відносин КМДА до електронної системи «Земельний кадастр», що призвело до збитків в особливо великих розмірах (понад 7,7 мільйона гривень).

Ще одну кримінальну справу, за словами Остапенко, розслідують за фактом порушення посадовими особами Головного управління охорони культурної спадщини КМДА фінансово-бюджетної дисципліни у сфері використання бюджетних коштів, що призвело до збитків на суму понад два мільйони гривень.

Четверту кримінальну справу – за фактом розкрадання посадовими особами КП «Київська БТІ» чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. П’яту кримінальну справу СБУ розслідує за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яку обробляли в електронно-обчислювальних машинах Київської міськради.