Майор Мельниченко не свідчитиме проти генерала Пукача

Колишній охоронець Президента Леоніда Кучми майор Микола Мельниченко впевнений, що не свідчитиме на суді над колишнім генералом Олексієм Пукачем, якого звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

«Ні, я не буду свідчити в суді, тому що суд не викличе мене як свідка. Я не маю стосунку до Пукача, я маю стосунок тільки до документування злочинів Кучми і Литвина. А оскільки їм не пред’явлено обвинувачення, юридичних підстав викликати мене як свідка немає», – заявив Микола Мельниченко сьогодні на прес-конференції.

За словами майора Мельниченка, ні екс-Президент, ні чинний Голова Верховної Ради не нестимуть відповідальності за вбивство журналіста, бо неспростовних доказів їхньої причетності до злочину немає.

«Окрім моїх записів, безперечних доказів немає», – зазначив він, зауваживши, що європейські експерти, які досліджували його записи на автентичність, не дали стовідсоткового підтвердження.

У той же час Микола Мельниченко вважає, що під час суду над Олексієм Пукачем адвокати потерпілої сторони можуть порушити питання про оцінку дій колишнього керівництва держави.