На Придніпров’ї створили Центр природного землеробства

Сьогодні в Дніпропетровську відкрили всеукраїнський Центр природного землеробства, його створили при Дніпропетровському державному аграрному університеті.

Центр носитиме ім’я Миколи Руденка – українського поета, філософа, правозахисника і засновника Української Гельсінської групи.

Тут збираються відроджувати українські традиції вирощування «нехімічних» сільськогосподарських культур: без використання мінеральних добрив та ГМО. На дослідних ділянках за біотехнологіями культивуватимуть зерно, овочі, фрукти. Смакові властивості і користь таких продуктів, кажуть фахівці центру, будуть значно кращими, аніж вирощених за допомогою «хімії».

За словами аграрників-засновників центру, природне землеробство покращує ґрунт, позбавляє від ерозії, впливає на родючість.

Запрошена на відкриття центру Раїса Руденко розповіла про життєвий шлях свого покійного чоловіка.

«Шлях, пройдений Миколою Руденком, – від фронтів Другої світової і бараків пізнього брежнєвізму до читацького і громадського визнання – ще багато років викликатиме інтерес у тих, хто розуміє ціну Слова. Його книги назавжди залишаться цеглинами у фундаменті українського погляду на світ», – сказала вона.