СБУ викрила корупційні схеми контролювання бізнесу посадовцями

У Дніпропетровську СБУ викрила корупційні схеми, впроваджені посадовими особами, що контролюють діяльність малого та середнього бізнесу. Про це повідомила прес-група УСБУ у Дніпропетровській області.

Так, під час одержання чергової частки хабара у сумі 5 тисяч гривень співробітники СБУ затримали начальника протипожежної частини одного з районів Дніпропетровська. Гроші він отримав від приватного підприємця за видачу дозволу на роботу комп'ютерного клубу.

Корупційна схема була така: під час перевірок протипожежного стану інспектори вносили приписи на усунення виявлених порушень. У подальшому керівники підприємств безпосередньо зверталися до начальника протипожежної частини, який за певну винагороду пропонував вирішити питання.

Також співробітники СБУ спільно зі слідчими прокуратури затримали на «гарячому» заступника начальника дільниці одного з районів Управління експлуатації водопровідних мереж комунального підприємства «Дніпроводоканал» під час отримання ним хабара в 6 тисяч гривень. Посадовець вимагав гроші з власниці кафе за підключення до мережі водопостачання. Примітно, що від води кафе відрізав сам водоканал, проводячи ремонтні роботи.

За матеріалами СБУ прокуратура Кіровського району Дніпропетровська порушила кримінальні справи.