«Батьківщина» нагадає виборчкомам про відповідальність за фальшування

Партія «Батьківщина» забезпечить усіх членів виборчих комісій пам’ятками про кримінальну відповідальність за фальшування результатів виборів, заявила сьогодні голова партії Юлія Тимошенко на прес-конференції у Дніпропетровську, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Написати протокол, не рахуючи голосів, – це кримінальний злочин. І рано чи пізно за нього доведеться відповідати. І тому я звертаюсь до представників нашої політичної команди: зробіть пам’ятку для кожного члена дільничної територіальної виборчої комісії, де просто нагадайте людині, яка стаття Кримінального кодексу може бути застосована, якщо буде сфальшований результат», – сказала Тимошенко.

За її словами, «бюлетені не горять»: рано чи пізно їх можна звірити з даними протоколів.

Лідер «Батьківщини» також висловила думку про те, що якщо результати місцевих виборів будуть сфальшовані, в Україні відбудуться масові вуличні протести.

«Повірте мені, народ від об’єднання і від прояву громадянської позиції на вулицях не зупинить ніхто. І їм не потрібні будуть навіть політики для об’єднання – вони самі це зроблять», – заявила Юлія Тимошенко.