На Львівщині дільниці відкрились невчасно, є вже черги

Сьогодні члени виборчих дільниць розпочали свій робочий день із проштамповування бюлетенів до Львівської обласної ради. Навпроти псевдопартії «Батьківщина» вони ставили штамп «вибув». Оскільки о 4 годині ранку Апеляційний суд Львівської області зняв із виборчих перегонів списки партії «Батьківщина», очолюваної народним депутатом Іваном Деньковичем, постанова суду надійшла на більшість виборчих дільниць Львова та області уже тоді, коли розпочалось голосування.

На частині дільниць Львова та області голосування розпочалось на 20-40 хвилин пізніше, а на багатьох члени виборчих дільниць видають виборцям бюлетені і при них ставлять штамп навпроти «Батьківщина» – «вибув». Як зазначила в коментарі Радіо Свобода спостерігач Громадської мережі «Опора» Ірина Швець, ситуація зі списками «Батьківщини» створила хаос на дільницях і, зокрема, серед членів ДВК. У Дрогобичі утворились черги, в яких виборці простоюють по 40 хвилин, щоб проголосувати.

За інформацією «Опори», у спеціальній дільниці, що розташована у приміщенні восьмої міської клінічної лікарні, членів ДВК взагалі не встигли попередити про зняття «Батьківщини» з виборчих перегонів. Така ситуація спостерігається на інших дільницях Львова та області, де виборці проголосували бюлетенями, з яких не викреслена партія «Батьківщина».

«Ці бюлетені до Львівської обласної ради будуть, скоріш за все, визнані недійсними», – зауважила в коментарі Радіо Свобода виконавчий директор Комітету виборів Оксана Дащаківська.

Відтак виборці, які проголосували першими, втратили своє право на волевиявлення.

А в Турківському районі призупинили голосування на дільницях після повідомлення про зняття з перегонів «Батьківщини», щоб поставити на бюлетенях штамп «вибув».