Турчинов: відсутність даних про явку свідчить про подальші фальсифікації

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов пов’язує відсутність офіційних даних про активність виборців на місцевих виборах з намірами влади продовжити фальсифікацію результатів.

«Затягування оприлюднення офіційних даних про явку виборців може свідчити тільки про одне – що в багатьох регіонах під проводом Партії регіонів, місцевих адміністрацій продовжують проводити фіктивне голосування, а саме – перерозподіл голосів за рахунок нереалізованих бюлетенів на користь провладних кандидатів», – сказав Турчинов.

Перший заступник голови партії «Батьківщина» наголосив, що, згідно з наявною загальною виборчою практикою, активність виборців на виборчих дільницях є показником, який оприлюднюється у першу чергу. «Без фіксації цифри про кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, не можна провести другий етап – знищення зайвих бюлетенів і приступити до підрахунку голосів», – заявив Турчинов.

«Затягування з фіксацією кількості виборців – це головна ознака масштабних фальсифікацій після того, як закриті виборчі дільниці», – заявив перший заступник голови «Батьківщина».

Прем’єр Микола Азаров вчора назвав «достатньою» явку виборців на місцевих виборах. «У нормальній європейській країні, якщо на вибори приходить відсотків 20-25, то це вважається дуже гарним показником. Якщо в нас прийде 50%, це означатиме, що, за європейськими мірками, це дуже високий результат», – сказав голова уряду.

Станом на 20:00 вчора голова правління Комітету виборців Олександр Черненко прогнозував активність на місцевих виборах у більшості регіонів вище ніж 50%. Комітет виборців України заявив, що низька активність на місцевих виборах стала наслідком їх поганої організації.

На сайті Центральної виборчої комісії відсутні дані про активність виборців на вчорашньому голосуванні.