БЮТ: протести стануть політичними, якщо Янукович не ветує Податковий кодекс

Економічні протести переростуть у політичний рух за участю опозиційних сил, якщо Президент України не заветує Податковий кодекс, заявляють у фракції «БЮТ-Батьківщина».

«Очевидними є всі підстави для переростання економічного протесту в потужний політичний рух протидії за участю провідних опозиційних сил. Адже захист середнього класу – це захист демократії, захист нашої країни», – заявив перший заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін, виступаючи сьогодні з парламентської трибуни.

За його словами, глава держави має заветувати Податковий кодекс, а для «запровадження збалансованої та справедливої податкової реформи, для розробки нового Податкового кодексу має бути створена робоча група представників малого та середнього бізнесу, влади і опозиції».

Крім цього, фракція наполягає на терміновому підписанні угоди про запобігання подвійному оподатковуванню між Україною й Кіпром і ратифікації цієї угоди Верховною Радою. За словами депутатів з БЮТ, ухвалення такого рішення дозволить наповнити державний бюджет за рахунок доходів великого бізнесу.

Із 22 листопада на майдані Незалежності в Києві відбувається безстрокова акція протесту підприємців. Протестують і підприємці в інших містах України. Вони вимагають від Президента застосувати право вето до ухваленого Верховною Радою Податкового кодексу. Цей кодекс серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.