Один із фігурантів справи Лозінського заявляє про тиск

Колишній керівник Голованівського райвідділу міліції Кіровоградської області Михайло Ковальський заявляє, що на нього чинили тиск під час розслідування справи екс-депутата Віктора Лозінського.

«Перша слідча група застосовувала до мене незаконні методи – душили подушкою... Друга група запропонувала мені сказати, що мої співробітники привозили пістолети і підкинули їх Олійнику. Я не погодився. А третя група взагалі нічого незаконного не робила», – сказав Ковальський на допиті під час судового засідання Дніпровського районного суду Києва.

У червні 2009 року в Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю на той час народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського, прокурора Голованівського району Євгена Горбенка і керівника райвідділу міліції Михайла Ковальського, унаслідок якого загинув 55-річний місцевий житель Валерій Олійник.

Лозінського обвинувачують за шістьма статтями Кримінального кодексу, одна з яких – стаття 115 (умисне вбивство) – передбачає покарання позбавленням волі на 15 років або довічне ув’язнення. Горбенка і Ковальського обвинувачують за кількома статтями, одна з яких – 364 (зловживання службовим становищем) – передбачає санкцію до десяти років позбавлення волі.

Досудове слідство у цій справі завершене. Наразі Дніпровський районний суд Києва розглядає справу на стадії допитів підсудних.