ГПУ: стан здоров’я заарештованих екс-чиновників задовільний

Генеральна прокуратура заявляє про задовільний стан здоров’я колишніх чиновників, які перебувають під арештом. Про це, виступаючи у Верховній Раді, сказав заступник Генерального прокурора Євген Блажівський.

«Режимні вимоги й умови утримання обвинувачуваних відповідають вимогам законодавства, систематично перевіряються співробітниками прокуратури Києва, Дніпропетровської області й Генеральної прокуратури. Стан здоров’я ув’язнених задовільний», – сказав він.

За словами Блажівського, скарг від заарештованих на умови утримання не надходить.

Як повідомив заступник Генпрокурора, органи прокуратури порушили 20 кримінальних справ проти вищих посадових осіб чинного й попереднього Кабінету Міністрів в 2010 році, чотири з них уже передали до суду.

Блажівський вкотре спростував політичний характер порушення кримінальних справ проти екс-чиновників.

За його словами, органи прокуратури при порушенні кримінальних справ керувалися виключно нормами законодавства, зокрема Кримінально-процесуального кодексу. Представник Генпрокуратури наголосив, що більшість колишніх чиновників, проти яких порушені кримінальні справи, обвинувачуються в корупції й заподіянні значних збитків державі.

«Судом за поданням слідчого стосовно дев’яти осіб, а саме Філіпчука, Луценка, Іващенка, Корнійчука, Макаренка, Діденка, Синьковского, Рудь, Щербини обраний запобіжний захід узяття під варту. За скаргами шести з них... законність постанов суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді узяття під варту перевірено апеляційним судом, у задоволенні скарг відмовлено», – заявив Блажівський.

При цьому він повідомив, що 13 січня відбудеться розгляд апеляційним судом скарги адвоката колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука про зміну запобіжного заходу для його підзахисного.