Міліція: журналістку обшукували у зв’язку зі спробою підпалу приймальні ПР

Київська міліція підтверджує факт обшуку та вилучення техніки у журналістки Олени Білозерської та пояснює це тим, що вона може бути причетна до поширення в інтернеті відеозйомки про спробу підпалу громадської приймальні Партії регіонів у Києві.

«Під час слідства встановлено, що до розповсюдження відеозйомки підпалу мережею інтернет може бути причетний саме цей блогер. Для перевірки цієї інформації суд санкціонував обшук у помешканні зазначеної громадянки», – повідомляє відділ зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Києві.

Міліція також підтверджує, що вилучила засоби, за допомогою яких могла бути поширена відеоінформація, – комп’ютерну техніку та інші носії цифрової інформації. Їх направили для проведення експертного дослідження. Триває слідство.

Як повідомило раніше ВО «Свобода», київська міліція обшукала квартиру журналістки нібито у рамках кримінальної справи у зв’язку з діяльністю ВО «Тризуб» імені Степана Бандери. За інформацією адвоката журналістки Сидора Кізіна, у неї вилучили всю оргтехніку, фото-, відео-, аудіоапаратуру, мобільні телефони.

Адвокат повідомив, що готується скарга на такі дії слідчого, які суперечать закону про державний захист ЗМІ.

У ніч із 31 грудня на 1 січня в Києві сталася спроба підпалу приймальної Партії регіонів, яка розміщується в одному з житлових будинків у Печерському районі Києва. Міліція порушила за цим фактом кримінальну справу.