Міліція пояснює, чому не порушувала справу через плитку на Майдані в 2007-му

Київська міліція не порушувала кримінальних справ за фактом псування плиткового покриття на майдані Незалежності в Києві після масових акцій протесту в 2005-2007 роках через відсутність заяв із боку комунальних служб. Про це заявили в Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України в Києві, коментуючи кримінальну справу, яка порушена й розслідується міліцією за фактом псування майна під час акції протесту проти нового Податкового кодексу восени 2010 року.

«Кримінальну справу порушено за фактом псування покриття на Майдані Незалежності за заявою й згідно з експертними оцінками дорожньо-експлуатаційного управління Шевченківського району, яке нарахувало понад 212 тисяч гривень збитків. У 2005 і 2007 роках подібних заяв до слідчого управління київської міліції не надходило. Якби вони надійшли, тоді було б також порушено кримінальну справу на основі документів, що підтверджують збитки», – заявили в міліції.

У листопаді 2010 року в Києві, на майдані Незалежності, відбулася багатоденна акція протесту підприємців проти ухвалення Податкового кодексу. Після проведення акцій протесту міліція порушила чотири кримінальні справи, зокрема, за фактом псування покриття на майдані Незалежності.