Ющенко готовий знову дати кров тільки на міжнародну експертизу

Колишній Президент Віктор Ющенко заявив сьогодні, що готовий зробити новий аналіз крові у справі про його отруєння, але якщо він буде проводитись, як і минула експертиза, міжнародною лабораторією.

При цьому, як інформує агентство «УНІАН», він наголосив, що це може бути лише експертиза збереженого зразка його крові, взятого при першому аналізі. «Повторного аналізу не буде», – сказав Ющенко, бо неможливо «повторити в собі характеристику крові шестирічної давнини».

При цьому тестування має відбутись у тих самих параметрах, у яких проводилась і перша експертиза, тобто має бути міжнародна експертиза, додав він.

Ющенко нагадав, що Генеральна прокуратура у 2005 році знайшла три міжнародні лабораторії, які зробили аналіз його крові і встановили, що вміст діоксину в ній у 40 тисяч разів перевищує норму.

«Тепер через 6 років з’ясовується, що показники лабораторії в третьому знаку відхилялися», – сказав він.

Екс-Президент послався на думку експертів, які говорять, що такі незначні розбіжності в показниках свідчать лише про те, що у кожної лабораторії є свої методи дослідження.

Він також висловив сумнів, що нинішній владі вистачить політичної волі довести справу про його отруєння до кінця.

Раніше сьогодні стало відомо, що Ющенка викликають завтра до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України як потерпілого у справі про його отруєння у 2004 році.