Ющенко прийшов до Генпрокуратури

Колишній Президент України, лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко прийшов до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

Коли Ющенко приїхав до будівлі Генпрокуратури, його зустріли кілька людей з плакатами, на яких були образливі гасла.

Спілкуванню журналістів з Ющенком завадив інцидент, який виник між ним і невідомим громадянином. Після того, як екс-Президент вийшов з машини, невідомий чоловік почав вигукувати образи на його адресу. «Як ти можеш дивитися людям в очі?», – кричав чоловік. Водночас Ющенко звинуватив його в тому, що він присланий за гроші однією з політичних партій.

«Не кричіть! Ось це я тобі дав право так говорити. Щоб ти ходив по своїй землі, говорив своєю мовою. А якщо тебе прислала сюди якась партія і зі записками цими, то, будь ласка, передай великий привіт тій партії і поверни ті гроші. Діти проклянуть тебе. Я за тебе ходжу по цій землі», – відповів Ющенко і увійшов до будівлі прокуратури, так і не поспілкувавшись з журналістами.

Як заявив пізніше один з присутніх, які прийшли під прокуратуру, Ющенко, на його думку, «є найбільшою помилкою і нещастям для нашого народу».

Напередодні прес-служба «Нашої України» повідомила, що Ющенко отримав повістку у справі про його отруєння. У прес-службі зазначили, що після зміни керівництва Генпрокуратури це перший його виклик на допит як потерпілого. До цього Генпрокуратура надсилала йому запрошення для здачі крові для повторної експертизи.