США потребують інвестицій у науку та освіту – Обама

Президент США Барак Обама виступив зі щорічним зверненням до нації «Про становище країни». Він закликав вкладати більше коштів у наукові дослідження, освіту та інфраструктуру, щоб допомогти провідній економіці світу бути більш конкурентоспроможною. Обама порівняв нинішню ситуацію з тією, яка була за часів заочного змагання Сполучених Штатів і Радянського Союзу в освоєнні космосу.

«Півстоліття тому, коли СРСР переміг нас у космосі, запустивши супутник, ми не знали, як випередити його із висадкою на Місяць. Профільної науки не було, НАСА ще навіть не існувало. Але після інвестування в дослідження та освіту, ми не просто перевершити СРСР, ми започаткували хвилю інновацій, які створили нові галузі промисловості і мільйони нових робочих місць Зараз – супутниковий момент нашого покоління», – сказав Барак Обама.

Говорячи про зовнішню політику, Обама заявив, що війна в Іраку добігає кінця, а скорочення чисельності американських військ в Афганістані розпочнеться в липні. Він заявив, що США «перезавантажили» відносини з Росією і зміцнили співпрацю з країнами Азії.