Про «особисті інтереси» в справі про виплату пенсій говорити не можна – Пинзеник

Колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник в ефірі Радіо Свобода заявив, що говорити про «особистий умисел» урядовців у справі про використання екологічних коштів для виплати пенсій не можна.

«Коли мова йде про особисті інтереси у використанні коштів для виплати пенсій, тут коментарів не треба, бо це не той випадок, де є особистий умисел. Наприклад, коли мова йде про казначейський рахунок – це все одно, що депозит у банку, бо там не видно, чи є гроші. От я тримаю депозит у банку і не можу сказати, хто отримав кредит із моїх грошей. Казначейство – це найбільший банк України. Він відрізняється від звичайних банків тим, що не видає кредитів. Всі гроші, які там є, вони збиті до купи. Вони показані тільки в обліку. Але коли банк видає з рахунку гроші, то невідомо, чиї гроші він видає», – сказав Пинзеник, відповідаючи на запитання щодо того, чи є, на його думку, звинувачення проти колишнього керівництва і членів уряду, політичними чи економічними.

Генеральна прокуратура звинувачує екс-прем’єра Юлію Тимошенко у справі про нецільове використання коштів, отриманих за Кіотським протоколом. Як мовиться в постанові про обвинувачення Тимошенко, вона на посаді прем’єра в розпал світової фінансово-економічної кризи, «діючи умисно, з особистих інтересів», ухвалила рішення «щодо використання частини коштів, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів та мали цільове призначення, на покриття видатків Держбюджету, передусім зобов’язань із виплати пенсій».