У Єгипті – десятий день протестів

На каїрській площі Тахрір уже десятий день залишаються групи демонстрантів. Вони вимагають негайної відставки президента Хосні Мубарака, який цього тижня оголосив, що прагне добути до кінця свій президентський термін і не балотуватиметься на вересневих виборах.

Напередодні на вулицях єгипетської столиці сталися сутички між опонентами і прихильниками нинішнього глави держави, згідно з новими повідомленнями, стрілянину чути і сьогодні зранку. У середу близько 600 людей зазнали поранень, троє загинули. За словами антиурядових демонстрантів, нападниками були перевдягнуті поліцейські. Міністерство внутрішніх справ спростовує такі звинувачення.

Білий дім виступив з заявою, в якій наголошує, що для полегшення процесу передачі влади сутички мають припинитися. Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун оприлюднив схожу заяву.

«Я глибоко стурбований через продовження насильства в Єгипті. Я ще раз закликаю всі сторони до стриманості. Напад на мирних демонстрантів є неприйнятним, я рішуче засуджую це», – сказав Пан Ґі Мун.

Опозиційний лідер, лауреат Нобелівської премії миру Мохаммед ель-Барадей закликав армію втрутитися і зупинити насильство на площі Тахрір.