У Донецьку гірники протестували проти можливого закриття шахти

Сто гірників шахти «Трудівська», що входить до державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія», сьогодні пікетували будівлю Міністерства енергетики та вугільної промисловості в Донецьку через загрозу зупинки шахти, повідомляє прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості України.

«Шахта стоїть перед загрозою повного зупинення робіт із видобутку вугілля. Діюча лава доробляється, вугілля з неї гірники зможуть давати максимум ще три-чотири місяці, після чого видобуток зупинять, «Трудівська» залишиться без забоїв», – йдеться в прес-релізі.

У профспілці наголошують, що нову лаву, яку будують на шахті, можуть запустити не раніше за вересень-жовтень і лише в разі належного постачання та фінансування. «За грудень пройдено лише 20 метрів, а в січні – 1 метр підготовчих виробок. Працювати нічим, використовуване обладнання через зношеність постійно виходить із ладу», – наводить прес-служба слова голови первинної профспілкової організації «Трудівської» Віталія Кузьменка.

У липні 2010 року Міністерство вугільної промисловості України включило шахту «Трудівська» до переліку тих, що мають перспективу розвитку.