ГПУ перевіряє причетність Корнійчука до шахрайства

Генеральна прокуратура перевіряє інформацію про причетність колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука до незаконного заволодіння шляхом шахрайства кредитними коштами іноземного банку у валюті сумою, еквівалентній 64 мільйонам гривень. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Корнійчук є зятем голови Верховного Суду Василя Онопенка. У грудні минулого року Генпрокуратура порушила проти нього кримінальну справу за статтею «перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки». Зараз Корнійчук перебуває в СІЗО.

Генпрокуратура також проводить досудове слідство у кримінальній справі проти дочки Онопенка Ірини і її колишнього чоловіка Володимира Котлярова про заволодіння шляхом шахрайства коштами в іноземній валюті сумою, еквівалентною 2,4 мільйона гривень.

Сьогодні в ГПУ заявили, що не мають жодних претензій до голови Верховного Суду Василя Онопенка. За даними відомства, він не є підозрюваним чи обвинувачуваним у жодній кримінальній справі, які веде Генпрокуратура.