Адміністратором УГКЦ до обрання нового голови буде архієпископ Ігор Возьняк

До обрання нового глави Української греко-католицької церкви її адміністратором буде архієпископ Львівський владика Ігор (Возьняк), а протягом двох місяців відбудеться виборчий Синод, який обере нового главу УГКЦ. Про це повідомив кардинал Любомир (Гузар), який заявив про свою відставку з голови УГКЦ.

За його словами, сьогодні Папа Бенедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного архієпископа УГКЦ. Говорячи про причини своєї відставки, Любомир (Гузар) зазначив, що незабаром йому виповниться 78 років і він вже не відчуває достатньо фізичних сил для продовження своєї роботи.

Він нагадав, що прохання про відставку подав Понтифіку ще коли йому виповнилось 75 років, і ані тоді, ані зараз не брав до уваги політичну ситуацію в країні. «Вона (політична ситуація) постійно змінюється, а церква є тривалою інституцією, яка пережила багато різних ситуацій», – сказав Любомир (Гузар).

Він додав, що його основною порадою наступнику буде зберегти єдність УГКЦ.

Любомир (Гузар) очолив УГКЦ десять років тому після смерті свого попередника на престолі Мирослава Івана (Любачівського).