Україні обіцяють 40 мільйонів доларів на екологічні проекти

Глобальний екологічний фонд готовий надати Україні найближчим часом гранти на 40 мільйонів доларів на екологічні проекти. Як повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів, із відповідною заявою сьогодні виступила голова фонду Монік Барбю в Києві на регіональній конференції фонду для представників 12 країн Східної Європи.

За її словами, раніше Україна довела свою відкритість і готовність до активної співпраці з фондом. «Ми готові вже цього року збільшити фінансування екологічних проектів в Україні», – сказала Монік Барбю.

Зі свого боку, міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський підтвердив готовність України надати на розгляд Глобального екологічного фонду відповідні проекти в сфері екології.

Зокрема, йдеться в повідомленні, мова йде про проекти з очищення території країни від пестицидів і гербіцидів, спорудження підприємств з утилізації медичних відходів і автомобільних шин, запровадження енергоефективних технологій.

Глобальний екологічний фонд є міжнародною організацією, створеною в 1991 році за підсумками підписання резолюції радою виконавчих директорів Світового банку і відповідних домовленостей між ПРООН і програмою ООН з навколишнього середовища. У 1994 році фонд був реорганізований і вийшов із системи СБ.

Фонд є найбільшим розпорядником коштів, призначених на реалізацію екологічних проектів. Щорічно ГЕФ інвестує в природоохоронні проекти близько мільярда доларів.