Тиждень у фотографіях: 2–6 травня

Біля Білого дому у Вашингтоні зібрались люди, почувши новину про смерть Усами бін Ладена, 2 травня. Тисячі осіб вийшли також в Нью-Йорку на місце знищеного 11 вересня 2001 року Всесвітнього торгового центру, коли загинули близько 3 тисяч людей, і на центральну площу Таймз-сквер

Photo by Chip East for REUTERS

Співачка Міка Ньютон, яка представлятиме Україну на Євробаченні-2011 з піснею «Ангел», під час репетиції, Дюсельдорф, 3 травня.

Photo by Wolfgang Rattay for REUTERS

Люди відзначають 31-у річницю смерті югославського диктатори Йосипа Броза Тіто, Белград, Сербія, 4 травня.

Photo by Darko Vojinovic for AP

Лівійські добровольці займаються похованням тіл загиблих під час боїв у місті Місрата, 4 травня. За два місяці сутичок між повстанцями та урядовими військами у цьому місті загинуло понад 100 осіб.

Photo by Bernat Armangue for AP

Афганська поліція знищує макове поле поблизу міста Калат, провінція Забул, 4 травня.

Photo by U.S. Air Force 1st Lt. Brian Wagner for REUTERS

Жінка фотографує свою доньку біля входу в будівлю, де у ніч із неділі на понеділок головний організатор теракту 11 вересня 2001 року Усама бін Ладен був убитий в результаті операції американських спецслужб, Пакистан, 5 квітня.

Photo by Aqeel Ahmed for AP

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон виходить з виборчої дільниці, 5 травня. Британці у цей день взяли участь у цілій низці різних голосувань. Причому кількість бюлетенів для голосування, які треба було заповнити, була різна по всій країні залежно від місця проживання виборця.

Photo by Carl de Souza for AFP

Президент США Барак Обама у четвер відвідав місце теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. Він поклав вінок на місці, де стояли вежі Всесвітнього торгового центру, і зустрівся з родичами загиблих, 5 травня.

Photo by Charles Dharapak for AP

Близько 30 прихильників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» пікетують посольство Росії в Києві з вимогою визнати відповідальність Росії за розв'язання Другої світової війни, 6 травня.

Photo by Sergiy Svetlitskiy for Ukrainian Photo

Представники шиїтської громади перекрили автомагістраль в місті Кветта в Пакистані, 6 травня. Протест є реакцією на вбивство п’ятьох представників місцевої шиїтської меншини. Це не перший подібний випадок у Кветті, де сунітські бойовики нападають на шиїтів, вважаючи їх єретиками.

Photo by Banaras Khan for AFP

Ветеран Другої світової війни у Москві, 6 травня. Російська столиця готується до святкування Дня Перемоги.

Photo by Alexander Nemenov for AFP

Антиурядова акція протесту в Сирії, Сана, 6 травня. Також повідомили про масові виступи в декількох районах сирійської столиці Дамаска та у містах Баніяс і Хомс. Жертвами сутичок між демонстрантами і силами безпеки за півтора місяця заворушень у Сирії вже стали щонайменше 560 осіб.

Photo by Khaled Abdullah for REUTERS