У Москві відбудуться переговори з представниками Каддафі

Представники лівійського лідера Муамара Каддафі сьогодні прибудуть до Москви для переговорів з російськими чиновниками, зокрема, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Делегація прибула до столицї Росії наступного дня після заяви прокурора Міжнародного кримінального суду Луїса Морено-Окампо, що він готовий просити ордери на арешт Каддафі, його сина Сейфа аль-Іслама, а також керівника розвідки Абдулли аль-Сенусійї.

Прокурор звинувачує сили Каддафі у злочинах проти цивільних осіб для придушення протестів.

«Свідчення показують, що Муамар Каддафі особисто наказав нападати на беззбройних цивільних. Його війська атакували лівійців у їхніх будинках і в громадських місцях, стріляли в демонстрантів бойовими набоями, використовували важке озброєння проти учасників похоронної процесії, розташували снайперів для вбивства людей, що залишали мечеть після молитви», – каже прокурор Міжнародного кримінального суду Луїс Морено-Окампо.

Тим часом, коаліційні сили активізували бомбардування у понеділок, завдавши удари в кількох містах, включаючи Тріполі.

На дипломатичному фронті міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що ООН шукає можливості змусити Каддафі залишити Лівію, щоб звільнити місце для нового уряду.