78 депутатів закликають суд звільнити Луценка

78 народних депутатів з парламентських фракцій НУНС і «БЮТ-Батьківщина» поставили свої підписи під клопотанням до суду про зміну запобіжного заходу колишньому міністру внутрішніх справ Юрієві Луценку.

Про це повідомив народний депутат України Володимир Ар’єв. За його словами, відповідно до твердження лікаря, стан колишнього міністра такий, що «будь-якої миті в його організмі можуть початися незворотні процеси».

Ар’єв заявив, що зараз саме судді відповідають за здоров’я Луценка. «Якщо в суддів є ще щось людське, якщо вони ще пам’ятають присягу суддів, яку вони приймали, то вони сьогодні зобов’язані звільнити з-під арешту Юрія Луценка», – додав парламентар.

Водночас народний депутат від «БЮТ-Батьківщини» Андрій Павловський заявив, що у народних депутатів, які вимагають зміни запобіжного заходу для Луценка, є великі сумніви, що українське правосуддя на це піде. «У нас більше сподівань на європейське правосуддя, ніж на наше продажне українське», – сказав він.

Печерський районний суд Києва почне попереднє засідання у кримінальній справі проти Луценка 23 травня. Колишній міністр голодує з кінця квітня на знак протесту проти утримання його під арештом.