Янукович хоче підвищити зарплати і пенсії

Президент України Віктор Янукович заявляє, що в другому півріччі цього року рівень зарплат і пенсій необхідно переглянути.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він сказав під час зустрічі з прем’єром Миколою Азаровим.

«У нас є, безумовно, велике бажання, щоб на друге півріччя було переглянуто бюджет. Іде перевиконання його дохідної частини. Треба подивитися, можливо, у другому півріччі ми можемо трошки підвищити заробітні плати, пенсії, подивитися по Пенсійному фонду, що у нас там робиться, які проблеми», – сказав Президент.

Янукович наголосив, що, незважаючи на складність фінансової ситуації у зв’язку з виплатою міжнародних боргів, люди очікують поліпшення ситуації, й необхідно також розглянути можливості додаткового фінансування розвитку регіонів.

Крім того, Президент доручив уряду зробити «жорсткі висновки» стосовно чиновників, які затягують вирішення питання з тарифами на житлово-комунальні послуги. «Глава держави занепокоєний з приводу зволікання із розгляду питання, пов’язаного з тарифними співвідношеннями, тарифами ЖКГ», – сказав Азаров після зустрічі з Президентом.

За словами прем’єра, раніше Янукович неодноразово наголошував, що відповідальні за тарифоутворення особи мають усунути наявні завищення тарифів і виправити невиправдані розцінки.