Тиждень у фотографіях: 23–27 травня

Суд залишив незмінним запобіжний захід щодо колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, 23 травня. До того ж ухвалено рішення, що справу розглядатимуть в закритому режимі у всіх частинах, що стосуються документів, які мають державну таємницю. Клопотання стосовно розгляду справи судом присяжних, закриття справи та зміни запобіжного заходу суд відхилив. Рішення суду оголошували без присутності адвокатів та більшості журналістів. Сам Луценко заявив, що рішення суду його не здивувало.

Photo by Vladimir Sindeyev for REUTERS

Барак Обама розпочав свій перший державний візит до Великої Британії як президент Сполучених Штатів, 24 травня. Після офіційного прийому королевою Єлизаветою ІІ на його честь у Букінгемському палаці ввечері влаштували бенкет.

Photo by Kevin Lamarque for REUTERS

Капсула російського космічного корабля «Союз ТМА-20» 24 травня здійснила посадку посеред казахського степу.

Photo by Mikhail Metzel for AP

Кілька сотень студентів проводять біля Адміністрації Президента пікет з вимогою не ухвалювати підготовлений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту проект нової редакції закону про вищу освіту, 25 травня. Учасники акції тримають у руках плакати з написами «Безкоштовну освіту всім і кожному!», «Знання – не товар». Періодично вони гудуть у дудки і вигукують «Ганьба!», «Свобода! Рівність! Студентська солідарність!».

Photo by Sergei Chuzavkov for AP

24 травня Юлія Тимошенко перебувала на допиті в ГПУ понад сім годин у справі про українсько-російські газові контракти, укладені у 2009 році. Колишній прем’єр о 17:30 залишила приміщення Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України і поїхала додому. Лідер «Батьківщини» приходила до ГПУ зі своїм захисником, народним депутатом від БЮТ Сергієм Власенком.

Photo by Sergei Svetlitsky for REUTERS

Сили російського Чорноморського флоту і українських ВМС проводять військово-морські навчання «Фарватер миру-2011», 25 травня. Моряки відпрацьовують механізм проведення міжнародної миротворчої операції в кризовому районі.

Photo for Ukrainian foto

Рибалка шукає, де б ловити рибу, у напіввисохлому від посухи озері Ґуйху, Китай, 25 травня.

Photo for REUTERS

Міліція затримала демонстрантів під час сутичок у Тбілісі, 26 травня. Майже тиждень протестів у Грузії називають кривавим. Спецназівці використовували сльозогінний газ, водомети і гумові кулі, щоб розігнати учасників протестів, які вимагають відставки президента Міхеїла Саакашвілі і звинувачують його в авторитаризмі.

Photo for REUTERS

Колишніх кандидатів на президента Білорусі Миколу Статкевича та Дмитра Вуса засудили до шести та п’яти з половиною років ув’язнення відповідно, Мінськ, 26 травня. Їх визнали винними в організації масових безладів у Мінську в день президентських виборів у грудні минулого року. Попереднього тижня ще двох колишніх суперників Олександра Лукашенка на виборах минулого року – Володимира Некляєва і Віталія Римашевського – засудили до двох років ув’язнення умовно за їхню роль в акціях протесту в день виборів, 19 грудня.

Photo by Vasily Fedosenko for REUTERS

Афганські діти оглядають місце вибуху у Джалалабаді, 27 травня. За даними ЗМІ, жертвами теракту стали 8 людей.

Photo for REUTERS