Банк «Надра» офіційно перейшов під контроль Фірташа

Австрійська компанія Centragas Holding, підконтрольна українському бізнесменові, співвласнику швейцарського газотрейдера «РосУкрЕнерго» Дмитру Фірташу, стала найбільшим акціонером банку «Надра». Про це повідомляє прес-служба установи.

«Банк завершив усі необхідні операції в системі депозитарного обліку цінних паперів, що дає змогу компанії Centragas Holding стати повноправним найбільшим акціонером «Надра» з часткою 89,97% у статутному капіталі банку. Цьому передувало завершення процедури реєстрації державними регуляторами збільшення розміру статутного капіталу та додаткової емісії акцій банку», – йдеться в повідомленні.

Centragas Holding, що належить українським бізнесменам Дмитрові Фірташу (90%) та Івану Фурсіну (10%), викупила весь обсяг додаткової емісії акцій проблемного банку «Надра» на суму 3,5 мільярди гривень.

Банк «Надра» заснований у 1993 році. На початок квітня 2011 року його найбільшими акціонерами були дві кіпрські компанії. За даними Національного банку України, за розміром активів на 1 квітня 2011 року банк «Надра» посідав 12-е місце серед 176 банків.