Суд відмовився звільнити Іващенка на підписку про невиїзд

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання адвокатів колишнього тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони України Валерія Іващенка про зміну йому запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд. Відповідну ухвалу сьогодні оголосив головуючий на судовому процесі суддя Сергій Вовк.

Як ідеться в документі, суд визнав безпідставними наведені адвокатами аргументи для зміни підсудному запобіжного заходу, тому клопотання не підлягає задоволенню.

Водночас своєю ухвалою суд зобов’язав Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Києві та Київській області здійснити необхідне медичне обстеження Валерія Іващенка і поклав контроль за його виконанням на прокуратуру столиці.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 25 липня.

12 липня адвокати Іващенка, який вже майже 11 місяців перебуває у СІЗО, вкотре просили суд звільнити його з-під арешту через різке погіршення стану здоров’я і неможливість лікуватися в умовах слідчого ізолятора. Прокурори виступили проти задоволення цього клопотання.

Кримінальну справу проти Іващенка порушили у серпні 2010 року. Його звинувачують у тому, що він у листопаді 2009 року підписав план санації «Феодосійського судомеханічного заводу», який передбачав реалізацію частки заводського майна, зокрема кількох будівель, бомбосховища та причалів. Валерій Іващенко своєї провини не визнає.