Суд відклав ще одну «газову справу» до кінця серпня

Печерський районний суд Києва переніс на 26 серпня розгляд кримінальної справи про розтрату в 2009 році 11 мільярдів кубометрів газу, що належав компанії «РосУкрЕнерго» (Швейцарія). Суд вважає неможливим продовження розгляду справи через те, що на засідання не з’явилися представники прокуратури.

Після перенесення засідання колишній голова Державної митної служби Анатолій Макаренко заявив, що він сподівається на справедливе рішення суду у цій справі.

«Ми довіряємо суду, налаштовані на конструктивне співробітництво. Якщо суд досліджуватиме матеріали справи справедливо й раціонально, ми одержимо цікавий результат», – сказав він.

28 липня суд уже переносив розгляд справи на 4 серпня.

У середині жовтня 2010 року Служба безпеки України завершила досудове слідство у справі про законність розмитнення в 2009 році газу, приналежність якого оскаржувалася компанією «РосУкрЕнерго». Цю справу порушили після того, як 8 червня 2010 року Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма зобов’язав «Нафтогаз України» повернути «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрів газу й надати ще понад мільярд кубометрів як пеню за порушення умов контракту.