Іще один соратник Каддафі перейшов до лівійських повстанців – повідомлення

Офіційне агентство Тунісу TAP повідомило в суботу, що до цієї країни прибув із родиною з сусідньої Лівії колишній чільний соратник лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі, Абдассалам Джаллуд, який відтак вилетів до Італії.

Напередодні, в п’ятницю, лівійські повстанці заявили, що Абдассалам Джаллуд перейшов на їхній бік. Прямих підтверджень цього ще немає.

Джаллуд був близьким другом Каддафі з їхнього дитинства, по тому був разом із Каддафі серед групи офіцерів, яка влаштувала 1969 року державний переворот, так звану Вересневу революцію, в результаті якої Каддафі прийшов до влади, а Джаллуд став його найближчим радником і більш як на два десятиліття другою після нього людиною в керівництві Лівією, зокрема, відповідав за контроль за нафтовим сектором і в 1970-х роках був прем’єр-міністром країни. У 1990-х через низку розбіжностей із Каддафі Джаллуд втратив його прихильність і всі посади й зазнав певних переслідувань.

Крім того, туніське агентство повідомило і про перебування в Тунісі міністра нафтової промисловості Лівії Омрана Абукраа, який «після візиту до Італії не повернувся до Лівії і, перервавши цей візит, виїхав до Тунісу». Дальших подробиць про міністра наразі немає.