Суд у Москві виправдав опозиціонера Нємцова

Борис Нємцов в прямому ефірі Радіо Свобода.
Московський суд виправдав російського опозиціонера Бориса Нємцова в ході адміністративної справи про незаконну агітацію напередодні муніципальних виборів у Петербурзі.

Співголову незареєстрованої Партії народної свободи (ПАРНАС) затримали 14 серпня під час агітації в округах «Краснєнькая речка» і «Петровський» у Петербурзі.

Він закликав місцевих жителів голосувати «проти всіх» на муніципальних виборах.

Нємцову інкримінували статтю 5.12 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (виготовлення, розповсюдження чи розміщення агітаційних матеріалів з порушенням вимог законодавства про вибори і референдуми).

21 серпня губернатор Петербурга Валентина Матвієнко виграла муніципальні вибори в округах «Краснєнькая речка» і «Петровський», набравши в кожному з них понад 90% голосів, і взяла мандат місцевого депутата в одному з них.

Депутатський мандат, навіть найнижчого рівня муніципального округу, дозволить їй увійти до невиборної верхньої палати російського парламенту, Ради федерації, яку вона відтак очолить, як це запропонував раніше президент Росії Дмитро Медведєв.