У Мінську прем’єр Білорусі зустрівся з главою «Газпрому»

У Мінську сьогодні відбулася зустріч прем’єр-міністра Білорусі Михайла М’ясниковича і голови правління російського концерну «Газпром» Олексія Міллера. Сторони домовилися найближчим часом завершити переговори про купівлю «Газпромом» 50 відсотків газотранспортного підприємства «Белтрансгаз» і визначити формулу ціни на придбання Білоруссю природного газу.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наприкінці 2011 року в Білорусі закінчується дія чотирирічного контракту з «Газпромом» на постачання природного газу. Білоруське керівництво намагається виторгувати для себе кращі умови, оскільки не хоче платити на рівні західноєвропейських споживачів.

За підрахунками білоруських економістів, Мінськ може розраховувати на знижку в межах 12%. У 2011 році середня ціна для Білорусії, за оцінкою уряду, складе 270 доларів за тисячу кубометрів. Білорусь у цьому році може імпортувати 22,5 мільярдів кубометрів газу.

«Газпром» вже володіє 50 відсотками акцій «Белтрансгазу», купивши їх за 2,5 мільярди доларів поетапно рівними частками протягом 2007–2010 років.