Кабмін підвищив соцвиплати афганцям і чорнобильцям

Уряд України ухвалив рішення про підвищення соціальних виплат для ветеранів Великої вітчизняної війни, учасників бойових дій і потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Про це повідомив віце-прем’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Зокрема, основний розмір пенсій інвалідам війни підвищується з наступного року на 20% – в середньому з 2 589 гривень до 3 112 гривень. Доплати до пенсій або щомісячна допомога членам сімей загиблих підвищується на 30% – із 275 гривень до 358 гривень. Сім’ї померлих інвалідів Великої вітчизняної війни отримають збільшення допомоги на 23,5%, а сім’ї померлих учасників бойових дій – на 30%.

Також наступного року на 20% збільшується розмір щорічної грошової допомоги до Дня перемоги 9 травня.

Сергій Тігіпко зазначив, що в підписаному Меморандумі про взаємодію та співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Українським союзом ветеранів Афганістану передбачається суттєве підвищення пенсійних і соціальних виплат для інвалідів війни, виплати сім’ям загиблих, а також – разові допомоги до Дня перемоги.

Відповідний меморандум сторони підписали 30 вересня.

20 вересня на площі перед парламентом громадські організації афганців та чорнобильців провели акцію протесту, виступаючи проти скасування пільг.