Більше 4 тисяч правоохоронців будуть охороняти центр Києва 14 жовтня

Близько 3 тисяч співробітників міліції та понад тисячу військовослужбовців внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ забезпечуватимуть охорону громадського порядку під час масових акцій, запланованих на 14 жовтня з нагоди 69-ї річниці створення Української повстанської армії (УПА) у Києві.

Такі цифри назвала начальник прес-служби МВС Вікторія Кушнір. За її словами, до аналогічних заходів міліція вдаватиметься й у всіх регіонах країни.

Начальника прес-служби Головного управління МВС у Києві Володимир Поліщук повідомив, що співробітники міліції забезпечуватимуть порядок, зокрема, на Софійській, Михайлівській площах, на вулицях Хрещатик, Грушевського, біля пам'ятника Леніну і в інших місцях.

Очікується, що в акціях візьмуть участь близько 30 тисяч людей, – повідомив Поліщук. Він наголосив, що міліція сподівається на відсутність правопорушень у ході проведення акцій.

Заявки на проведення акцій у Києві 14 жовтня з нагоди 69-ї річниці створення УПА подали 7 політичних партій і організацій.

14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці – одне з найголовніших свят українського козацтва. УПА створили 14 жовтня 1942 року.