Партія регіонів розколює чорнобильців – президент «Союзу Чорнобиль України»

Розкол у русі чорнобильців провокують представники Партії регіонів, заявив в ефірі Радіо Свобода президент «Союзу Чорнобиль України» Юрій Андреєв.

«Нас вражає така подвійна гра. З одного боку, ми нібито підписуємо з урядом, з Партією регіонів меморандум і сподіваємося, що він буде виконуватися. З іншого боку, бачимо подібні дії, які спрямовані на зрив умов меморандуму з боку нібито чорнобильців», – сказав Андреєв.

За його словами, сьогодні в пікеті беруть в основному участь представники Харкова, Донецька та Луганська. В чорнобильських організаціях цих міст понад 90% інвалідів відсудили собі пенсії інвалідів і отримують від 6 до 8 тисяч гривень, зазначає Андреєв; «мало того, керівники цих організацій є активними членами Партії регіонів, деякі з них є депутатами обласних рад за списками Партії регіонів».

«Союз Чорнобиль України» категорично проти сьогоднішнього пікетування, ми його не підтримуємо», – наголосив президент Союзу. І зауважив, що обидві сторони меморандуму мають виконувати його умови.

30 вересня Кабінет Міністрів і всеукраїнські громадські організації «афганців» і чорнобильців підписали меморандум щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян, як передбачають створення постійних консультаційних рад для спільного визначення подальших дій на підвищення рівня соціального захисту.

3 листопада «афганці» та учасники Форуму громадських організацій проводитимуть акції в обласних центрах України.