Фінансові ринки вітають перестановки в італійському і грецькому урядах

Світові фінансові ринки з ентузіазмом сприйняли появу технократів на чолі урядів Італії та Греції, що може посприяти успіху проведення складних економічних реформ у цих країнах.

Очікується, що реформи у Греції та Італії, охоплених борговою кризою, зможуть зупинити поширення кризи на інші країни єврозони.

У неділю президент Італії попросив сформувати новий уряд колишнього єврокомісара Маріо Монті. Тим часом в Греції уряд очолить колишній голова Центрального банку Лукас Пападімос. Голосування за довіру до нього відбудеться у середу.

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі був змушений піти у відставку після того, як минулого тижня ціна запозичень для Італії сягнула 7%, рівня, поза яким Греція, Португалія та Ірландія були змушені звертатися по міжнародну допомогу від партнерів по єврозоні та Міжнародного валютного фонду.

Проте аналітики вказують на те, що Італія – третя за розміром економіка єврозони, і її партнери не мають достатньо ресурсів для порятунку від банкрутства економіки такого масштабу.