В Україні немає перспективи змінити країну (огляд преси)

Київ – В Україні немає перспективи змінити країну. Особливо після ухвалення нового закону про вибори, переконаний народний депутат Іван Заєць. В інтерв’ю «Газеті по-українськи» він стверджує, що зі влади втекла політика, а з політики – ідеологія. Партійне будівництво перетворилося в оболонку для фінансово-промислових груп. Цей закон створює систему, яка дозволяє кланам поперемінно перебувати у владі. У цьому зацікавлені й окремі люди від опозиції. Хто саме – парламентарій розповідає в інтерв’ю під заголовком «Новий закон про вибори наближає новий Майдан».

25 листопада – День україномовної преси. Його відзначення ініціює громадськість та ігнорує Президент Янукович. Як нагадує дописувач газети «Україна молода», ще рік тому громадськість виступила з ініціативою – встановити на державному рівні День україномовної преси і відзначати його щорічно 25 листопада, на честь виходу першої україномовної газети на Лівобережній Україні. Однак керівництво держави і досі не відреагувало на ініціативу. Видання нагадує, що україномовна преса складає лише третину від загальної кількості газет в Україні, а журнали – лише 10%.

Лише одиницям підприємців, що відбувають покарання в тюрмах за економічні злочини, вдається не лише зберегти власний бізнес, а й успішно вести справи з колоній. Отримавши терміни, ув’язнені підприємці вже з-за ґрат розширюють свої бізнес-імперії, використовуючи віртуозно налагоджені схеми: систему посередництва і технічні можливості зв’язку зі впливовими особами на волі. Як інформує тижневик «Влада грошей», після організації комунікації з зовнішнім світом друге за важливістю питання для ведення бізнесу з-за ґрат – юридичний супровід. Докладніше про це йдеться в матеріалі «Оборудки суворого режиму».

Завтра Україна вшановує День пам’яті жертв Голодомору. Пам’ятна дата дала привід звинуватити чинну владу, яка раніше протидіяла визнанню Голодомору геноцидом, в небажанні вшанувати пам’ять жертв національної трагедії. Про це стверджують «Економічні відомості» у статті «Владу змушують згадати про Голодомор».